Polaroids

Print je mooiste herinneringen in polaroid-formaat en laat een lief berichtje achter voor degene aan wie je het wilt geven. Geleverd in een gepersonaliseerd hoesje, deze prints zijn ideaal om je interieur op te vrolijken of om als cadeautje te geven!

Bericht Filters verwijderen 

10 artikelen gevonden

Oma Oma
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Oma
Glans

€ 14,90

Zus Zus
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Zus
Glans

€ 14,90

Opa Opa
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Opa
Glans

€ 14,90

We versturen veel minder post dan enkele jaren geleden. Het is een gevolg van de digitalisering van de maatschappij, waarin we elkaar net zo makkelijk een bericht via e-mail, social media of Whatsapp sturen. Toch is en blijft het leuk om eens een echt kaartje te sturen en te krijgen. Geef er een persoonlijke draai aan om de ontvanger nog meer vrolijkheid te bieden. Een polaroid kaartje sturen van Cotton Bird, is echt een aanrader!


Het geheim van de polaroid foto

Geen gedoe met fotoprinters of het laten ontwikkelen van je fotorolletje wanneer je voor polaroid kiest. De polaroid foto is echt direct klaar, terwijl je wacht. Je ziet dus meteen of de foto gelukt is en hebt daarbij de mogelijkheid om nog een poging te wagen wanneer je niet tevreden over het eindresultaat bent.


De geschiedenis van de polaroid camera

Dr. Edwin Land is de naam achter de uitvinding die we tegenwoordig als de polaroid camera kennen. De dochter van Land vraagt op 3-jarige leeftijd tijdens het maken van vakantiefoto's waarom de foto's niet direct te bekijken zijn. En op die manier bedacht hij hoe hij op een goedkope manier lichtfilters kon polariseren. Dit leidde ertoe dat in 1937 de Polaroid Corporation werd opgericht. De polarisatiefilters worden overigens niet alleen voor deze specifieke camera gebruikt, ook voor de productie van zonnebrillen en medisch en militair materieel vinden ze gretig aftrek. Het duurt uiteindelijk slechts twee jaar voordat de eerste instant fotocamera wordt uitgevonden, in 1948 komt de Polaroid Land Camera op de markt. Hierbij duurt het slechts 1 minuut voor de foto uit de camera komt en binnen enkele minuten werd de getrokken foto zichtbaar. In 1963 wordt de camera doorontwikkeld en biedt het de mogelijkheid om kleurenfoto's af te drukken, met torenhoge verkoopcijfers als resultaat. In 1967 vestigt de Polaroid Corporation zich zelfs in het Nederlandse Enschede. En na al die jaren weten we, ondanks alle technologische vooruitgang, nog altijd wat de polaroid is.


De werking van een polaroid camera

Bij het gebruik van polaroid camera wordt er gebruik gemaakt van een chemische reactie om de foto's direct te ontwikkelen. De polaroid film bevat verschillende lagen met chemicaliën die zich in de welbekende witte balk onder de foto bevinden. In de filmrol bevindt zich een soort roller die vanuit de witte balk de chemicaliën over de film uitrolt. De reagent wordt geactiveerd en zal daardoor de foto direct ontwikkelen. Dit proces is leuk om te volgen en je ziet langzaam de foto verschijnen.


Een instant herinnering

Foto's zijn een fysieke afdruk van een herinnering. En waar veel herinneringen vervagen, blijven foto's bestaan. Zo kijk je met weemoed terug naar je huwelijksdag, de geboorte van je kinderen, vakanties en vele andere momenten die nooit in vergetelheid mogen raken. Het voordeel van polaroid is dat je direct ziet of de foto geslaagd is. Daarnaast hang je het stevige materiaal makkelijk op, ook zonder lijstje. Denk aan een leuke collage op de koelkastdeur, versierd met mooie koelkastmagneten.


Polaroid kaartjes als unieke groet

Je hebt een schitterende polaroidfoto gemaakt, van jezelf, een mooi stuk natuur, van je gezin of samen met een van je beste vrienden. Hoe leuk is het dan om iemand anders te verblijden met zo'n mooie foto? Maak er een mooie polaroid kaart van en stuur het op. Op die manier verstuur je een persoonlijke en unieke groet, leuk om te maken en nog leuker om te krijgen.


Eindeloos veel mogelijkheden

Met een polaroid kaartje laat je de ontvanger weten dat je aan ze denkt en dat je de moeite neemt om een leuke attentie te sturen. Print je mooiste herinneringen in polaroid-formaat en zet er een mooie boodschap bij voor iedereen die je lief is. Dankzij het bijpassende hoesje blijft de polaroid schoon en mooi. De polaroid kaartjes zien er zo leuk uit, dat ze terecht als woondecoratie dienen. Leuk om zelf te gebruiken en als cadeau levert het meer dan enthousiaste blikken op. Het enige dat jij hoeft te doen, is een mooie foto maken en een leuke tekst verzinnen.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies