Geboortekaartjes koper

Om de komst van je kindje op de mooiste manier aan te kondigen, is een uniek geïllustreerd geboortekaartje dé manier om dit te doen!
Er is niks te veel voor het mooiste evenement uit een mensenleven.

Koper Filters verwijderen 

10 artikelen gevonden

Geweldig, de wereld is weer een minimensje rijker! Dit leuke nieuws wil je graag met de hele wereld delen. Vrienden, familie en goede kennissen zijn allemaal van harte welkom om vingertjes en teentjes te tellen en vooral ook om samen te speculeren op wie de baby nu het meest lijkt. Het zijn allemaal van de clichés die we toch voor geen goud willen missen. En of het nu je eerste, tweede of tiende kind is, de wereld mag weten dat jullie gezin groter geworden is. Daarom kies je snel een mooi geboortekaartje voor je kind geboren is en stuur je deze bekendmaking na de geboorte om jullie naasten op de hoogte te brengen van dit heuglijke feit. Een geboortekaartje met koperfolie zal de ontvangers zeker verblijden!


Een eeuwenlange traditie

We weten niet beter of er wordt al sinds mensenheugenis een geboortekaartje gestuurd om de geboorte van een kindje wereldkundig te maken. Het is echter geen traditie die ver buiten onze landsgrenzen reikt. Vooral in Nederland en België kennen we het geboortekaartje als gewoonte. Zo rond de jaren 50 van de vorige eeuw begon men met het sturen van een geboortekaartje. Voor die tijd was een kaartje sturen enkel voorbehouden aan rijke mensen, post versturen was heel duur. De basis van het geboortekaartje vindt zich in de geboorte brief die voor de komst van het geboortekaartje alleen door welgestelde families werden verzonden. Tegenwoordig is het gelukkig veel beter betaalbaar dan enkele decennia geleden. Hierdoor is het versturen van kaartjes om een geboorte aan te kondigen aan iedereen voorbehouden die hier ook maar enige waarde aan hecht.


Verschillende stijlen

Er zijn ontelbaar veel verschillende geboortekaartjes te vinden bij Cotton Bird, de een nog mooier dan de ander. Er is hierbij geen sprake van een goede of een foute keuze. Kies gewoonweg voor een kaartje dat jullie mooi vinden en past bij jullie persoonlijkheden. Denk bij het geboortekaartje aan stijlen zoals modern, klassiek, hip, stoer, lief, kleurrijk, neutraal, goudfolie en koperfolie kaartjes. Het mooiste is dat de ontvangers van de kaartjes er een stukje persoonlijkheid van jou/jullie in terugzien. Kies dan ook vooral een geboortekaartje dat een verlengstuk van je persoonlijkheid is.


Waarom sturen we geboortekaartjes?

Nederlanders zijn gek op hun oer-Hollandse tradities. We omarmen ze zo hard om ze nooit meer los te laten. Geboortekaartjes sturen, is hier een heel goed voorbeeld van. Nu enkel in Nederland en België de gewoonte van het versturen van een geboortekaartje bestaat, mag je dit zeker een onvervalste traditie in de Lage Landen noemen. Zeker nu we elkaar steeds meer digitaal groeten, neemt de hoeveelheid post af. Een groot gemis, want zeg nu zelf, hoe leuk is het om nog post op je mat of in de brievenbus te vinden? Alleen al daarom wil je geboortekaartjes sturen in ere houden. Een geboortekaartje heeft in de basis als doel mensen op de hoogte te brengen van de geboorte van een kindje. Het dient vaak ook als een uitnodiging voor het kraamfeest of kraambezoek.


Wat zet je op een geboortekaartje?

In theorie ben je geheel vrij in wat je op een geboortekaartje zet. Toch zijn er enkele vaste gegevens waarvan het een ongeschreven regel is dat ze op een geboortekaartje staan. Natuurlijk wil iedereen weten wie er geboren is en welke mooie naam het kindje heeft gekregen. Minstens zo belangrijk is wie de ouders van het kindje zijn, met andere woorden: wie heeft het kaartje verzonden? Ook vermeld je wanneer de baby geboren is en meestal het geboortegewicht. Specifieke wensen met betrekking tot kraambezoek, of misschien geef je een kraamfeest? Ook dat vermeld je, inclusief je contactgegevens, op het kaartje. Veel ouders zetten nog een gedicht of een persoonlijke wens voor de baby erbij.


Een gepersonaliseerd geboortekaartje

Druk met je koperfolie geboortekaartje je eigen stempel op de aankondiging van de geboorte. Koperfolie geboortekaartjes zijn er overigens in vele soorten en maten. Hierdoor kun je ook met koperfolie alle kanten op, geheel in lijn met jouw eigen stijl.


De luxe uitstraling van koperfolie

Koperfolie geboortekaartjes staan net als goudfolie kaartjes bekend om hun luxe uitstraling. Blinkende koperen details sieren ieder kaartje. Er zijn verschillende manieren om koperfolie in het kaartje te verwerken, bijvoorbeeld in de naam of een mooie print.

/cookies