Communie uitnodiging

De communie is een prachtig sacrament van het leven waar het bijzijn van familie en vrienden heel belangrijk is. Het ontvangen van een mooie kaart is zeldzaam geworden, maar zo leuk...

Maak van zijn of haar communie of lentefeest een gelegenheid om geluk te sturen en in ruil daarvoor liefde te ontvangen.

147 artikelen gevonden

Twijfel je nog? Bestel niet 1 maar 2 GRATIS proefdrukken!

 

De communie, vaak de eerste communie genoemd, is een heel belangrijke gebeurtenis binnen het geloof. En om deze mijlpaal extra te vieren, nodig je de meest belangrijke mensen in jullie leven uit. Stuur je naasten een uitnodiging voor de communie om samen deze belangrijk stap in het leven van je kind te beleven.


De leeftijd van een kind bij de eerste communie

De eerste communie is een belangrijke mijlpaal binnen de Katholieke kerk. Kinderen volgen godsdienstonderwijs om daarmee kennis te maken met het Katholieke geloof. Hierbij wordt ook verteld over de eerste communie, wat het inhoudt en hoe die communie eruitziet. Een kind kan alleen meedoen aan de communie wanneer het gedoopt is en meestal vindt de communie plaats rond de leeftijd van 8 jaar. Binnen de Katholieke kerk is het niet verplicht een eerste communie te ondergaan, maar de meeste ouders kiezen er wel voor. Een kind laat daarmee zien voor de kerk te kiezen en er wordt aangetoond dat het kind opgroeit volgens de normen en waarden van het geloof. Na de communie vindt het Vormsel plaats, op de leeftijd van 12 jaar. Door het volgen van het Vormsel kiest een kind definitief voor God.


Geschenken passend bij het geloof

Een feestelijk moment en zeker een van de belangrijkste mijlpalen in het leven van je kind vragen om een passend geschenk. Naast de ouders zijn de peter en de meter heel belangrijk in het leven van een kind. Zij geven dan ook zeker een extra mooi cadeau. Daarnaast geven ook alle andere gasten een cadeau. Over het algemeen wordt er een cadeau gegeven dat met het geloof te maken heeft, zoals een Christelijk boek, een bijbel of een mooie rozenkrans.


Een blijvende herinnering aan deze speciale dag

De communie is een van de allergrootste mijlpalen in het leven van een Katholiek gezin. De ouders spelen een belangrijke rol tijdens de communie, maar het draait vooral om het kind. Het is een grootse feestdag waar lang naar toe wordt geleefd, maar ook eentje die lang in de herinneringen zal blijven. Een groots feest mag dan ook zeker niet ontbreken.


Een communie als belangrijke mijlpaal

De communie is een echte traditie binnen de Katholieke Kerk. Het is een grote stap die een kind zet richting leven volgens de kerk. Naast een groots feest en mooie cadeaus, is communiekleding ook heel belangrijk. De communie jurk voor meisjes is zo belangrijk dat het vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Vaak dragen ze een mooie witte jurk of een jurk in een pasteltint. Voor jongens is een mooie broek en overhemd heel geschikt. Soms wordt er nog een giletje over gedragen.


Uitnodiging voor de communie kiezen en versturen

Families binnen de Katholieke Kerk kijken enorm uit naar een eerste communie. Al ver van tevoren wordt er een begin gemaakt met de voorbereidingen. Het is dan ook al snel bekend welke mensen je graag als gast op het feest ter ere van de eerste communie ziet. Ook de omvang van het feest die je in gedachten hebt en het budget dat je vrij hebt gemaakt, bepaalt het aantal gasten. Doorgaans is het in ieder geval de naaste familie en de peter en meter die een uitnodiging voor de communie kunnen verwachten. Kan het niet uitgebreid genoeg gevierd worden, dan is er vast ook ruimte voor collega's, vrienden en buren. Een mooie uitnodiging, door jullie zelf gekozen, is de spreekwoordelijke kers op de taart. Er zijn bijzonder veel mogelijkheden, met kaarten speciaal voor jongens en meisjes en ook kaarten met de foto van de communicant. Het is in ieder geval een uitgelezen kans om je persoonlijkheid in de uitnodiging te verwerken.


Wat zet je op een uitnodiging voor een communie?

De uitnodiging voor de communie informeert de genodigden in ieder geval over wie de communicant is en waar en wanneer het feest plaatsvindt. Je kan er ook voor kiezen een korte tekst of een gedichtje op de kaart te verwerken. Hierbij geldt dat alles mag en niets moet. We wensen jullie een fijne communie!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies