Geboortekaartjes jongen

Om de komst van je kindje op de mooiste manier aan te kondigen, is een uniek geïllustreerd geboortekaartje dé manier om dit te doen!
Er is niks te veel voor het mooiste evenement uit een mensenleven.

Jongen Filters verwijderen 

97 artikelen gevonden

Amber Amber
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Goudfolie

vanaf € 1,00

Bij de geboorte van een kind breekt er een roerige tijd aan, ook, of misschien juist wanneer het niet je eerste kind is. Deze feestelijke gebeurtenis wil je graag delen met familie, vrienden en kennissen. Al tijdens de zwangerschap wordt er een mooi geboortekaartje uitgezocht, worden er versjes bedacht en bepalen jij en je partner wie de blije ontvangers van een geboortekaartje gaan zijn. Geboortekaartjes zijn in heel veel verschillende stijlen verkrijgbaar. En weet je al dat jullie een zoon krijgen? Dan wil je wellicht op zoek naar specifiek een geboortekaartje voor een jongen. Deze kaartjes gaan verder dan een kaartje in een blauwe kleur!


Waarom sturen we een geboortekaartje?

Geboortekaartjes worden al zo lang verzonden als we ons kunnen herinneren. Maar wist je dat in landen buiten België en Nederland het helemaal niet gebruikelijk is om een kaartje te sturen? En ondanks de digitalisering van de maatschappij met social media, blijven we nog bijzonder graag de geboorte van een kind wereldkundig maken door het versturen van een geboortekaartje. Deze traditie ontstond zo rond 1950. Toen werd het pas voor het grootste deel van de mensen betaalbaar om post te versturen. Voor die tijd was het enkel weggelegd voor de mensen die rijk waren. Er werd overigens voor de introductie gebruik gemaakt van de geboortebrief als aankondiging van de nieuwe baby.


Een fantastische traditie

Nederland is een land vol tradities. En vaak willen en kunnen we ons maar moeilijk losmaken van die tradities. En als we het dan over het versturen van een geboortekaartje hebben, waarom zouden we ook? Post krijgen is immers enorm leuk en het is nog leuker dat het kaartje ter eren van de geboorte van jullie kind bij een ander in huis staat en misschien wel lang nog bewaard blijft. Bovendien is samen een geboortekaartje uitzoeken een van die leuke voorbereidingen aan de geboorte van jullie kind.


Waarom is het gewicht en de lengte interessant om te vermelden?

Naast de naam en de geboortedatum wordt ook vaak het gewicht van de baby op het kaartje gezet. Het is zeker niet gek dat je je afvraagt waarom dat belangrijk en interessant genoeg is om te vermelden. De gedachte hierachter is dat het kraambezoek weet welke maat kleertjes de baby al past. Dat betekent overigens niet dat het bezoek wordt aangespoord om kleertjes te kopen aangezien ouders al snel over genoeg beschikken.


Welke informatie komt er op het geboortekaartje te staan?

Je hebt als ouders de vrije hand het geboortekaartje te vullen. We noemen enkele punten die vrijwel altijd op een kaartje staan:

Natuurlijk is het jullie geboortekaartje en daarom bepalen jullie zelf wat je erop zet. Laat je creativiteit dan ook gerust op de vrije loop om het geboortekaartje volledig aan te passen op jullie persoonlijkheden.


Een geboortekaartje voor een jongen met een persoonlijke uitstraling

Een geboortekaartje is het middel om iedereen die je lief is op de hoogte te brengen van de geboorte van je kind. Hoe leuk is het om een stukje van je persoonlijkheid in het kaartje te stoppen. Maak een keuze uit het ruime aanbod van geboortekaartjes voor een jongen bij Cotton Bird en kies een stijl die bij je past. Denk aan een klassiek kaartje, een kaartje met goud folie of een eenvoudig kaartje.


Een kaart met foto

Ga je helemaal voor een gepersonaliseerd geboortekaartje? Dan is een kaartje met een mooie foto van de baby of van jullie als gezin heel erg leuk. Zo zijn ook direct de eerste nieuwsgierige blikken bevredigd door een voorproefje van jullie baby te zien.

/cookies