Geboortekaarten

Om de komst van je kindje op de mooiste manier aan te kondigen, is een uniek geïllustreerd geboortekaartje dé manier om dit te doen!
Er is niks te veel voor het mooiste evenement uit een mensenleven.

Goud Filters verwijderen 

130 artikelen gevonden

De geboorte van een kindje is zo bijzonder, een moment om nooit te vergeten. En als je dan (opnieuw) trotse ouders bent geworden, wil je dit graag aan de wereld bekendmaken. Je zoekt het mooiste kaartje uit, een kaartje dat past bij jullie smaak en persoonlijkheid. Een geboortekaartje in goudfolie is een kaartje met koninklijke uitstraling voor jullie kleine prins of prinses.


Een goudfolie geboortekaartje voor dat gouden randje om je leven

De komst van een kindje geeft altijd een gouden randje om je leven. En als het dan je tweede, derde, vierde, etc. kindje is, dan wordt dat gouden randje alleen maar dikker. En wat past er beter bij dat gouden randje dan een goudfolie of koperfolie geboortekaartje!


De betekenis van goud

Christenen zien goud als het toonbeeld van het hemelse licht en volmaaktheid. Het is het symbool van de zon, het goddelijke, de verlichte geest, heiligheid, maar ook wijsheid en onvergankelijkheid. Anderen zien goud als de kleur van weelde, van rijkdom. Maar ook betekenissen als ambitie, kracht, voorspoed, gezondheid, beroemdheid, succes, waardering, veiligheid, humor, erkenning, hebzucht en een lang leven worden aan het blinkende goud toegedicht. Prachtige kenmerken die je ieder kind graag toebedeelt.


Een geboortekaartje als jarenlange traditie

Tegenwoordig is het krijgen van post een zeldzaamheid. Dit heeft voor een groot deel met de digitalisering van de maatschappij te maken. Alles gebeurt online, via de mail en op social media. Is er een kindje geboren, dan wordt dit groots aangekondigd op Instagram en Facebook. Maar laten we vooral de eeuwenoude traditie van geboortekaartjes niet vergeten. Deze traditie is vooral bekend in België en in Nederland. Hier sturen we al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw een mooi kaartje om vrienden en familie te delen in het geluk van de geboorte van een kindje. Voor die tijd waren het vooral de rijken die het zich konden veroorloven om een geboorte brief te sturen.


Wat zet je op een geboortekaartje?

Heb je een mooi geboortekaartje uitgezocht? Dan is het tijd geworden om er wat op te zetten. Maar wat zet je dan precies op zo'n kaartje? Er zijn enkele vaste onderdelen, en andere onderdelen kunnen vrij worden ingevuld of indien gewenst worden weggelaten. De naam en de geboortedatum van het kindje zijn elementen die je zeker op een geboortekaartje zet. Daarnaast komen ook de namen van de ouders en eventuele broertjes en/of zusjes erop. De ontvangers van het kaartje willen immers wel weten wie de trotse ouders van de baby zijn geworden. Vermeld ook jullie adres, zodat mensen weten waar ze zijn moeten als ze op bezoek willen komen en waar ze een felicitatie naar toe kunnen sturen. Zet er ook jullie wensen met betrekking tot het bezoek op. Denk aan rusttijden van moeder en kind en het telefoonnummer waar ze op mogen bellen voor het maken van een afspraak. Het is ook gebruikelijk om de lengte en het gewicht van de baby te vermelden. Op die manier weet de kraamvisite welke maat kleding je kindje draagt, als ze kleertjes als kraamcadeau willen kopen. Deze elementen zijn wel het meest gebruikelijk voor op een geboortekaartje.


Een goudfolie geboortekaartje personaliseren

Een heel bekend gebruik, naast eerder genoemde elementen, is een versje, gedichtje of een persoonlijke tekst op het geboortekaartje. Er zijn online veel versjes te vinden die je op een kaartje zet. Nog leuker is het om de dichter in jezelf naar boven te halen en een eigen gedichtje te schrijven. Een goudfolie geboortekaartje biedt alle ruimte voor een persoonlijke touch. En heb je juist de inspiratie voor mooie gedichten, dan mag je er ook zeker twee plaatsen. Een mooi kaartje is gevonden, je hebt een of meerdere gedichten gezien en je weet exact welke informatie er verder nog op het kaartje komt. Nu is het tijd om de indeling naar je wens te maken, en vooral om te bedenken wie je wel en wie je vooral niet een kaartje stuurt. Bij de geboortekaartjes hoort altijd een bijpassende envelop, zodat je de stijl van het kaartje mooi doortrekt naar de envelop. Cotton Bird helpt je om een unieke herinnering aan een van de meest speciale gebeurtenissen van je leven te bewaren.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies