Geboortekaarten

Om de komst van je kindje op de mooiste manier aan te kondigen, is een uniek geïllustreerd geboortekaartje dé manier om dit te doen!
Er is niks te veel voor het mooiste evenement uit een mensenleven.

Minimalist Filters verwijderen 

329 artikelen gevonden

Yves Yves
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Koperfolie

vanaf € 1,82

We hebben in ons land een flink aantal tradities die zo typisch voor ons kikkerlandje is, dat je ze moet koesteren en bijna op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zou willen vermelden. Het sturen van een geboortekaartje bij de geboorte van je kind is hier een goed voorbeeld van. Het leuke is dat je ze in verschillende stijlen koopt, waaronder het altijd populaire minimalistisch geboortekaartje.


De oorsprong van geboortekaartjes

Het is heel gebruikelijk om de geboorte van een kind aan te kondigen door een geboortekaartje te sturen. Wist je dat het een echte Nederlandse traditie is en dat in het buitenland helemaal niet zo gewoon is geboortekaartjes te sturen? De basis voor geboortekaartjes zoals we dan nu kennen, leidt terug tot halverwege de negentiende eeuw. In die tijd werden er zeker geen kaartjes ter ere van een geboorte gestuurd, maar men schreef brieven. Ook deze brieven werden maar mondjesmaat verzonden, vooral omdat het enorm duur was. Daardoor was het in eerste instantie alleen weggelegd voor de rijke mensen. Brieven waren puur informatief en voorzien van het netste handschrift, later werden er ook wat versieringen op de brief aangebracht. De prijzen voor het versturen van post daalden uiteindelijk en langzamerhand veranderden de geboorte aankondiging per brief in kleinere geboortekaartjes, betaalbaar voor een groter publiek.


Verschillende stijlen geboortekaartjes

Zoveel mensen, zoveel wensen en nu het geboortekaartje niet meer uit onze lijst met tradities is weg te denken, wil je ook een kaartje dat bij jouw gezin past. Je kiest een kaartje dat je persoonlijkheid benadrukt, een kaartje waarvan de ontvanger direct zegt dat het bij je past. Gelukkig zijn er tegenwoordig zo enorm veel verschillende stijlen waaruit je kiest als je op zoek bent naar een kaartje. We noemen hier enkele voorbeelden met een korte toelichting, waarbij we later verder ingaan op de minimalistische stijl van het geboortekaartje:


Hoe herken je een minimalistisch geboortekaartje?

Een geboortekaartje met een minimalistische uitstraling herken je vrij snel. Het is een kaartje waarbij de Engelse uitdrukking 'Less is more' heel erg in terug komt. Bij minimalistische geboortekaartjes zie je geen drukke prints, tekeningen en overdreven aanwezige teksten.


Wat zet je op een geboortekaartje?

Een geboortekaartje is de aankondigen dat jullie zoon of dochter geboren is, en de wereld mag het weten. Op een minimalistisch geboortekaartje is het logisch dat je hier tekstueel gezien niet enorm over gaat uitweiden, maar er zijn altijd enkele vaste gegevens die je op een dergelijk kaartje zet. Denk aan de naam, geboortedatum en -tijd, het gewicht, jullie adres en eventuele afspraken over kraambezoek. Wil je het iets minder zwart-wit aanpakken op het gebied van de minimalistische stijl, dan is een versje of een persoonlijke tekst altijd erg leuk.


Een verlengde van jullie persoonlijkheid

Gewoon zomaar een willekeurig geboortekaartje uitzoeken? Dat kan als je voor de insteek van 'het doel heiligt de middelen' kiest. Maar hoeveel leuker is het om een geboortekaartje te kiezen dat helemaal jullie is? Een kaartje dat vertegenwoordigt hoe jullie denken dat jullie kindje is? Het is fantastisch wanneer vrienden en familie direct jullie persoonlijkheid terugzien in het kaartje.


Minimalistisch met een gouden randje

Overdaad schaadt, in ieder geval wel wanneer je een minimalistisch geboortekaartje gebruiken wil. Toch mag je best een kleine draai aan deze stijl geven, eentje om jouw persoonlijkheid erin door te laten schemeren. Doe dit bijvoorbeeld door een kleurrijke envelop van Cotton Bird te gebruiken, de naam van je kindje in sierlijke goudkleurige letters te drukken of voeg een fotootje van je kindje bij.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies