Kerstkaarten origineel

Het is voor ons belangrijk om jullie bij te staan bij de mooiste momenten uit jullie leven... En de eindejaarsfeesten horen daar natuurlijk ook bij! Stuur een persoonlijk en unieke kaart uit onze kerstcollectie.

Origineel Filters verwijderen 

175 artikelen gevonden

Oker Oker
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Koperfolie

€ 3,39

Ieder jaar sturen we de mooiste kerstkaarten aan vrienden, familie en kennissen die we een warm hart toedragen. En met een beetje geluk krijg je er ook een flink aantal terug. De feestdagen behoren tot de zogeheten donkere periode van het jaar. Het is echter ook een periode waarin we veel warmte en gezelligheid voelen. Kerstverlichting rondom de huizen en binnen een mooi versierde kerstboom met wellicht wat mooi verpakte cadeaus eronder. Een mooie verzameling kaarten maakt dit tot een knus geheel.


De traditie van kerstkaarten versturen

De geschiedenis van de traditie van het versturen van kerstkaarten gaat heel ver terug. In de 19e eeuw verstuurden we in eerste instantie kerstbrieven met een speciale groet voor de ontvanger. Kinderen schreven de brieven voor familieleden en hun onderwijzers om daarmee te laten zien welke vorderingen op het gebied van hun schrijfkunsten waren gemaakt. Later werd er overgestapt naar het versturen van kerstkaarten, al dan niet met een persoonlijke boodschap. Zeker voor de komst van computers, smartphones en internet werden er veel kerstkaarten verstuurd.


Een moment van bezinning

De feestdagen hebben altijd een bijzondere lading. Het einde van het jaar nadert en we kijken terug naar wat er allemaal is gebeurd. Soms met een glimlach, soms met een traan... Daarnaast kijken we ook vooruit, naar een nieuw jaar. Wat willen we anders doen en wat willen we vooral volhouden? Goede voornemens zijn voor velen onlosmakelijk verbonden met de jaarwisseling. Wil je iemand een nieuwjaarsgroet sturen of een wens overbrengen naar een speciaal persoon, dan kan je er ook voor kiezen speciale nieuwjaarskaarten van Cotton Bird te versturen.


Een persoonlijke kerstgroet

Door een kerst- of nieuwjaarskaart van Cotton Bird te sturen, laat je de ontvanger zien dat je aan ze denkt en dat ze bijzonder voor je zijn. Je doet immers de moeite om een kaart te kopen, er een boodschap op te schrijven en de kaart te versturen. Het wordt extra gewaardeerd als je er kort iets op zet, een boodschap die speciaal voor de ontvanger van toepassing is. En wat je geeft, krijg je vaak ook terug. Dus wellicht valt er dan ook een persoonlijke kerstgroet bij jou op de mat.


Een traditie in ere houden

Nu de computer, smartphone en internet niet meer uit ons leven is weg te denken en bijna iedereen wel online is, worden er minder kerstkaarten verstuurd dan voor het digitale tijdperk. Het versturen van kerstwensen door middel van een kerst- of nieuwjaarskaart is vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk nog altijd erg populair. Maar liefst 60% van alle kerstkaarten wordt door de inwoners van de VS verzonden. En kijk je naar het aantal kaarten dat de Britten versturen, dan is maar liefst 45% van die kaarten een kerstkaart. In ons eigen land zien we een afname in de hoeveelheid verzonden kerstgroeten. Waren dit er in 2015 nog 130 miljoen, in 2017 was het aantal al gedaald naar 85 miljoen. Laten we vooral meer kerstkaarten gaan versturen, want hoe leuk is het om tegenwoordig nog echte post te ontvangen? Daarnaast is het een eeuwenoude traditie die we niet verloren willen laten gaan.


Een ruim aanbod van verschillende kerstkaarten

Het aanbod van kerst- en nieuwjaarskaarten bij Cotton Bird is bijzonder ruim. Het is dan ook puur een kwestie van wat je mooi vindt als je een keuze maakt. Natuurlijk domineren de kerstkaarten met afbeeldingen van de Kerstman en zijn rendieren, maar ook winterse landschappen en vuurwerk voor nieuwjaarskaarten doen het altijd goed. En laten we vooral kaarten met afbeeldingen van hulst, de kerstboom en kerstkransen niet vergeten! Kies voor een opvallende kaart of ga juist voor een kaart met een subtiele kerstwens, de keuze is geheel aan jou.


Kerstkaarten personaliseren

Het is typisch Amerikaans om een speciale gezinsfoto voor kerst te maken en deze te gebruiken voor je kerstkaart. Trek dan ook je mooiste feestkleding of kerstpyjama aan, maak een foto en gebruik deze als kerstkaart. Juist deze persoonlijke aandacht aan de kaart wordt door de ontvangers op prijs gesteld. Opa's en oma's zullen deze dierbare kerstkaarten zeker bewaren om ieder jaar te bekijken en te mijmeren over hoe groot de kinderen alweer zijn geworden.

/cookies