De uitnodingingen

Decoratie voor het communie- of lentefeest

Bedankjes & cadeautjes

Bedankkaarten

FOCUS Gouden uitnodigingen

Elegant en tijdloos, de goudfolie is nu ook te vinden op de uitnodiging voor de communie van je kind. Met finesse en knowhow aangebracht door ons atelier, deze prachtige afwerking geeft de mooie details van de kaart een wow-effect!

Ontdekken

De eerste communie is een bijzondere mijlpaal in het leven van jullie en jullie kind. Dit geweldige moment vier je natuurlijk met de mensen die je dierbaar zijn. Communiekaarten zijn de perfecte manier om je naasten voor deze mooie gebeurtenis uit te nodigen.


De meest gebruikelijke leeftijd voor de eerste communie

Tijdens het godsdienstonderwijs wordt kinderen alles verteld over de eerste communie. Voordat een kind meedoet aan de eerste communie, moet het gedoopt zijn. Gemiddeld genomen zal je kind op een leeftijd tussen 7 en 9 jaar deze eerste communie ondergaan. Overigens is een communie niet verplicht, maar wordt er door veel ouders wel voor gekozen, omdat een kind daarmee opgroeit volgens de traditie van de kerk en het geloof. De eerste communie is de stap die je zet naar het Vormsel. Het Vormsel vindt in Nederland plaats wanneer het kind 12 is. Hiermee laat hij of zij zien dat het voor God kiest.


Een cadeau voor de eerste communie geven

Het is gebruikelijk om een kind een cadeau te geven voor de eerste communie. Doorgaans geven de peter, meter en overige genodigden het kind iets dat bij het geloof past. Denk aan een mooie rozenkrans of een speciale kinderbijbel die past bij de leeftijd van het kind. Ook andere christelijke geschenken, zoals christelijke boeken zijn leuk om een kind op zijn of haar eerste communie te geven.


Waarom geef je een cadeau voor de eerste communie?

Binnen het katholieke geloof is de eerste communie enorm bijzonder. Het is de dag waarop je kind de eerste stappen richting het geloof en het kiezen voor God zet. Deze dag is een mijlpaal in het leven voor mensen van de Katholieke Kerk. De dag draait om de ouders, maar vooral om het kind. Dit wordt dan ook groots gevierd, als een echte feestdag, en daar hoort lekker eten en vooral cadeautjes voor het kind, de communicant bij. Deze cadeaus worden voor altijd gekoesterd en zijn een herinnering aan deze prachtige mijlpaal.


Een communie met je dierbaren

Een communie is een belangrijke stap in het geloof. Net als bij alle belangrijke mijlpalen in het leven, is het belangrijk dat je dit met de mensen die dicht bij je staan, viert. Het is een traditie binnen de Katholieke kerk. Jongens dragen vaak een net overhemd, eventueel met een giletje. Voor meisjes is een schitterende communiejurk heel gebruikelijk. Soms wordt een communiejurk zelfs van generatie op generatie gedragen, een echt familiestuk dus. Een peter en meter, of peetvader en peetmoeder, zijn getuige van deze mooie dag, maar ook andere familie en vrienden delen vaak en graag in dit geluk.


Communiekaarten sturen

De communie is iets waar gezinnen al lang naar uitkijken. Vaak is er een compleet plan klaar en een lijst met mensen die je er heel graag op het feest ziet. Er zijn feitelijk geen regels als het om het aantal gasten op een communiefeest gaat, en zeker ook niet wie je er specifiek op uitnodigt. Het hangt vooral af van hoe groots je het wil vieren en waar je het viert. Kies je voor een groot feest op locatie met alles erop en eraan? Dan is er meer ruimte om naast naaste familie en de peter en meter, ook vrienden en kennissen uit te nodigen. Misschien willen jullie de buren uitnodigen voor de viering. Met communiekaartjes laat je je gasten weten dat ze uitgenodigd zijn voor de eerste communie en dat ze daarmee van harte welkom zijn. Er is een ruim aanbod van communiekaarten. Denk hierbij aan kaarten specifiek voor jongens en meisjes, maar ook aan sierlijke kaarten, traditionele kaarten en kaarten met een foto van je kleine communicant. Zo kies je voor een kaart die past bij jullie persoonlijke stijl.


Een tekst voor op een communiekaart

Op de communiekaartjes van Cotton Bird zet je in ieder geval alle informatie die belangrijk is voor je gasten. Denk aan de naam van je kind, de datum, het tijdstip en de locatie. Het is ook leuk om er een versje of een persoonlijke tekst op te zetten. Heb je geen inspiratie? Kijk dan eens online voor passende versjes en teksten.

Een hele mooie communie gewenst!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies