Doopkaarten

Prachtige tradities hebben ons geïnspireerd bij het maken van deze speciale creaties...

Ontdek onze doopseluitnodigingen en tafeldecoratie. Kleed voor deze dag de tafels in hetzelfde thema dankzij onze bijbehorende menu's en doopsuikerdoosjes.

115 artikelen gevonden

Pluimpje Pluimpje
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Ontvang binnen 6 tot 8 dagen

vanaf € 1,94

Blue Ink I Blue Ink I
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Ontvang binnen 6 tot 8 dagen

vanaf € 1,94

Gloria Gloria
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Ontvang binnen 6 tot 8 dagen

vanaf € 2,00

Lammetje Lammetje
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Ontvang binnen 6 tot 8 dagen

vanaf € 1,94

Maria Maria
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Goudfolie

vanaf € 2,31

Fantastisch, jullie kiezen ervoor je kindje te laten dopen! Het is een geweldige gebeurtenis en een van de mijlpalen in het leven van je kind. En zoals het met vele mijlpalen in het leven gaat, die vier je met iedereen die je lief is. Hebben jullie al een lijstje gemaakt met mensen die jullie graag mee laten delen in het geluk op deze heugelijke dag? Zodra je weet wie je graag bij de doop ziet, is het tijd om de uitnodigingen voor het doopfeest te sturen.


De betekenis van dopen

Dopen is over het algemeen een christelijk gebruik. Hiermee laat je zien te willen worden opgenomen in de christelijke gemeenschap. Na de doop ben je dan ook officieel christen. De naam dopen, is afgeleid van Johannes de Doper. In de tijd van Jezus was het Johannes de Doper die bekeerlingen onderdompelde, doopte, in de rivier Jordaan. In het begin waren het enkel volwassenen die gedoopt werden om daarmee alle zonden van zich af te laten spoelen. Toen de middeleeuwen waren aangebroken, steeg de babysterfte. Omdat mensen wilden dat de baby's ook in de hemel terecht kwamen, werden mensen op steeds jongere leeftijd gedoopt. En nog altijd is het dopen van een baby een heel belangrijke traditie binnen de christelijke gemeenschap.


De mooiste doopkleding

Kleding is heel belangrijk voor het kindje dat gedoopt wordt. Vaak wordt ervoor zowel jongens als meisjes voor een doopjurk gekozen. De doopjurk is altijd wit en wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Soms wordt er iets anders van gemaakt, bijvoorbeeld de bekleding voor een wiegje voor een baby in een toekomstige generatie.


De eer voor de peetouders

Peetouders zijn heel belangrijk bij de doop. De peetvader wordt peter genoemd en de peetmoeder noemt met de meter. Vroeger was het belangrijk dat de peter en meter van dezelfde kerk waren als het kindje dat gedoopt werd en de ouders, tegenwoordig is dat niet meer nodig. De achterliggende gedachte van een peter en meter is dat zij de zorg van het kind op zich nemen wanneer de ouders iets overkomt. Het is gebruikelijk dat na de doop, de peter en meter een meer prominente rol in het leven van het kind spelen.


Een doopviering met naasten

Misschien houd je de doopviering het liefst heel klein, bijvoorbeeld alleen met grootouders en ooms en tantes. Maar het kan ook zijn dat je het heel uitgebreid wil vieren en het liefst iedereen uitnodigt die je kent. Het is niet alleen een kwestie van een persoonlijke voorkeur, hoeveel gasten je uitnodigt, het is ook een kwestie van budget. Begin eerst met het opstellen van een lijst van mensen die je allemaal zou uitnodigen wanneer je een onbeperkt budget hebt. Vervolgens ga je op basis van je beschikbare budget de lijst bij langs. Over het algemeen heeft de echt naaste familie de hoogste prioriteit. Dan volgen de neven en de nichten en als laatste de vrienden. Op die manier ga je de hele lijst langs, geheel op basis van het budget dat je beschikbaar hebt. Tijdens de doopviering is het normaal dat er cadeautjes aan het kind gegeven worden. Dit kan is religieus zijn, zoals een mooie bijbel, een zilveren kruisje of een rozenkrans.


Uitnodigingen voor het doopfeest versturen

Je hebt de gastenlijst compleet. Nu is het zaak te bepalen wanneer en hoe laat het doopfeest plaatsvindt. Het is leuk om voor een datum met betekenis te kiezen, net zoals zovelen met hun trouwdatum doen. Doorgaans vindt de doopviering op een zaterdag plaats. Reken op een dagdeel die je voor de viering kwijt bent. Het mooiste is de middag. Let op, dit zijn gangbare zaken, maar zeker geen verplichting. Voordat je uitnodigingen voor de viering stuurt, kies je een datum en tijd die voor de meeste mensen het meest gunstig zal zijn. Houd dan ook rekening met feestdagen en de vakantieperiode.


Uitnodigingen met een persoonlijk randje

De uitnodiging voor de viering is jullie persoonlijke visitekaartje. Kies dan ook voor een kaartje van Cotton Bird dat bij jullie persoonlijkheid past. Dit kan een heel rustig kaartje zijn of juist een kleurrijk exemplaar. Het is ook leuk om een foto van jullie kind op de voorzijde van de uitnodigingen te laten drukken.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies