Kies jouw geboorthema

Een souvenir voor je interieur

Geboortebedankjes

Bedankkaarten

Je slaperige kleine baby, op de eerste dag van zijn of haar leven, vereeuwigd op een van onze babyposters. Een lieve schets, een grafisch silhouet in de exacte afmetingen van je kindje bij de geboorte. Een kostbaar, decoratief en trendy souvenir voor in baby’s slaapkamer, in de woonkamer of om als cadeau te geven aan vrienden of familie.

Ontdek de posters

Het uitkiezen van een geboortekaartje is een bijzonder en mooi moment. Met het geboortekaartje laat jij aan jouw vrienden, familie, kennissen en collega's weten dat jullie kleine wondertje geboren is. Het valt aan te raden om al in de zwangerschap een geboortekaartje uit te zoeken die past bij jullie wensen, want na de komst van de baby hebben jullie het druk met de kleine.


Waarom stuur je een geboortekaartje?

Het versturen van een kaartje na de geboorte van jouw baby is een mooie traditie die voornamelijk voorkomt in Nederland en België. Wist je dat 95% van de ouders geboortekaartjes stuurt? Deze traditie is zo'n 150 jaar geleden in het leven geroepen, ter aankondiging van de geboorte van een kind. Waar het toentertijd alleen voor de rijken was om een geboortekaartje te sturen, is dit tegenwoordig voor iedereen haalbaar. Vroeger ging het vaak om een simpel wit kaartje met daarop een geboorteaankondiging. Jij hebt gelukkig de keuze uit allerlei fantastische ontwerpen, van een geboortekaartje met een eigen foto er op tot een geboortekaartje met jouw favoriete gedichtje, een geboortekaartje met droogbloemen, goudfolie, koperfolie en meer. Het kaartje valt helemaal te personaliseren.


Geboortekaartjes met foliedruk

Geboortekaartjes met foliedruk maken jouw kaartje net wat opvallender en specialer. De foliedruk wordt bovenop de kaart gedrukt, waardoor het geboortekaartje een tof 3D effect krijgt. In onze ontwerpen vind je onder andere geboortekaartjes met een gouden foliedruk en geboortekaartjes met een koperen foliedruk. De kaartjes personaliseer je verder met een eigen foto, een gedichtje of bijzondere tekst en natuurlijk de naam en geboortespecificaties van jouw kindje, zoals de lengte, het gewicht, de datum en tijd van de geboorte. Heb jij een kaartje op het oog? Zodra je weet wat het formaat van het geboortekaartje wordt, kan je alvast enveloppen bestellen en deze van postzegels en adressen voorzien. In je kraamweek heb jij dan alle tijd voor jezelf en je kleintje. Heb jij geen zin om alle adressen met de hand te schrijven? Neem dan eens een kijkje bij de adresstickers. Deze stickers zijn verkrijgbaar in ontwerpen in dezelfde stijl als het geboortekaartje en staan erg leuk op de enveloppen.


Geboortekaartjes met droogbloemen

De geboortekaartjes met droogbloemen zijn helemaal hip! Onze designers hebben buitengewone geboortekaartjes ontworpen die voorzien zijn van bijvoorbeeld een gedroogde Amarelino bloem of Glixia bloem. Deze kaartjes hebben een lieve en romantische uitstraling en zijn zowel geschikt voor jongetjes als meisjes. Doordat jij de keuze hebt uit verschillende soorten en kleuren droogbloemen is er veel ruimte voor jouw creativiteit en stel je een zeer persoonlijk kaartje samen.


Geboortekaartjes voor jongens

Vier de geboorte van jullie zoontje met de allermooiste geboortekaartjes. Gaan jullie voor een stoer of juist een minimalistisch geboortekaartje? Met of zonder foto? Jij bepaalt! Cotton bird werkt met unieke formaten en speciale afwerkingen. Om te kijken hoe het kaartje dat jij op het oog hebt er in het echt uit ziet, kun je een proefdruk bestellen. Wij drukken niet een enkel kaartje af van jouw favorieten, maar verrassen je graag met een compleet gratis proefpakket! De staaltjes in het proefpakket geven je een duidelijk beeld van het type papier, het oog voor detail waarmee jouw kaartje gemaakt wordt en de fijnheid van de afwerking. Je proefpakket wordt met de post bezorgd. Hou rekening met een levertijd van maximaal 7 werkdagen duren voordat je het pakket in huis hebt.


Geboortekaartjes voor meisjes

Verwachten jullie een dochtertje? Kondig haar geboorte aan met een schattig en hip geboortekaartje. Uiteraard zijn er veel roze geboortekaartjes voor meisjes, maar er is nog veel meer mogelijk voor het kaartje voor jouw meisje. Van een vrolijke bloemenprint tot een grote foto van jouw kleine meid of een lief prentje, het behoort allemaal tot de mogelijkheden dankzij de uitgebreide Cotton Bird collectie. Gaan jullie voor een enkel kaartje, een dubbele kaart of een kaart met fotostrip?


Op tijd geboortekaartjes uitzoeken

Vraag jij je af in welke week van jouw zwangerschap je de geboortekaartjes moet gaan uitzoeken? Dat hangt er natuurlijk af van wat jij zelf prettig vind. De meeste vrouwen beginnen zich te oriënteren op geboortekaartjes in week 24 van hun zwangerschap. Je hebt dan nog genoeg tijd om een geboortekaartje te kiezen en een proefpakket aan te vragen. Ook kun je starten met het verzamelen van adressen. Het valt aan te raden om de kaartjes in week 37 te hebben gemaakt en opgeslagen in je persoonlijke account. Je geboortekaartje staat dan op tijd klaar. Het is nu alleen nog wachten op je kindje! De meeste mensen versturen de geboortekaartjes in de kraamweek of zodra ze klaar zijn om kraambezoek te ontvangen. De geboortekaartjes worden namelijk gezien als uitnodigingen. Vergeet hier dus niet op te vermelden of jullie kraambezoek ontvangen en op welke tijden. Laat de ontvangers van het geboortekaartje bijvoorbeeld naar papa bellen of appen om een afspraak te maken.

/cookies