Decoratie voor het doopfeest

Het doopfeest decoreren in dezelfde stijl als de doopuitnodingen? Super idee! Hieronder alle items van tafeldecoratie tot bedankjes.

Bij het doopfeest ligt de nadruk voornamelijk op de misviering waarbij je kleintje gedoopt wordt. Vaak valt hier een eigen invulling aan te geven, wat je samen met de priester bespreekt. Geven jullie na het traditionele doopfeest nog een extra feest? Dit doopfeest heeft veel weg van een babyborrel. Vrienden en familie maken kennis met je kindje, er zijn heerlijke hapjes en je hebt de boel mooi aangekleed met prachtige versiering. Met de doop versiering van Cotton Bird decoreer je het doopfeest in dezelfde stijl als de uitnodigingen.


Kind dopen

Veel mensen worden als baby gedoopt volgens dit ritueel van de christelijke kerk, tussen de drie weken en drie maanden na de geboorte. Het is echter ook mogelijk om op latere leeftijd gedoopt te worden. De precieze methode voor de doop varieert en is afhankelijk van het kerkgenootschap. Tot op enige hoogte kun je hier zelf vorm aan geven. Bespreek bijvoorbeeld of je jouw eigen misboekjes neer mag leggen op de kerkbankjes. De liefdevolle inhoud van het doopsel vat je mooi samen in dit prachtig vormgegeven misboekje. Zo heb je direct een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag. Meestal wordt de religieuze gelegenheid samen met de familie gevierd. Na de doop, die in de kerk plaatsvindt, is het tijd voor een gezamenlijke maaltijd en feest. Met doop versieringen maak je het extra feestelijk.


Tafeldecoratie voor doopfeest

Neem na de doop plaats aan een prachtig gedecoreerde tafel om samen met jouw dierbaren te genieten van een smakelijke maaltijd. Of kleed de tafel met hapjes en drankjes mooi aan, zodat deze helemaal aansluit bij het thema van de doop. Met tafelkleden, servetten, kaarsen en kleine vaasjes voorzien van gepersonaliseerde labeltjes maak je de tafel helemaal af. Het is ook erg leuk om een klein tafelcadeautje achter te laten voor iedere gast, zoals een snoepdoosje voorzien van een gepersonaliseerde sticker.


Hapjes voor doopfeest

Het doopfeest is een speciale dag en als kersverse ouder sta je waarschijnlijk ook niet te springen om de halve dag in de keuken door te brengen. Een smaakvol buffet biedt dé oplossing. Misschien willen vrienden en familie wel helpen door allemaal een ovenschaal, salade, soep of ander lekker gerecht mee te nemen. Of ga je voor een cateraar? Vergeet ook het zoets niet. Maak een desserttafel met daarop gebakjes, koekjes en een lekkere taart. Dit lekkers valt ook leuk te voorzien met de naam van je kindje of de datum van het doopfeest.


Gepersonaliseerde menukaart

Een gepersonaliseerde menukaart staat niet alleen schitterend op tafel, maar is ook nog eens erg praktisch. Je gasten hebben direct een mooi souvenir dat doet herinneren aan deze bijzondere dag en gezellige maaltijd die jullie samen genuttigd hebben. Plaats de menukaart in het midden van elk bord voor een feestelijke uitstraling. Je hebt de keuze uit diverse ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor uitnodigingen en bijpassende menukaarten die op authentiek kraftpapier gedrukt zijn of ga voor een exemplaar met een luxe goudfoliedruk. Wat jouw wensen ook zijn, bij Cotton Bird vind je zeker een ontwerp dat bij je past. Wij drukken de uitnodigingen, menukaarten en andere doop versieringen op hoogwaardig papier. De ontwerpen die je bij Cotton Bird vindt zijn uniek en gemaakt met oog voor detail.


Doopsuiker

Doopsuiker is een attent presentje om mee te geven aan de aanwezigen. Zo bedank je jouw kraamvisite voor hun komst en steun. Het doopfeest is voor veel mensen de eerste keer dat ze jullie kleintje bewonderen en vaak nemen de genodigden dan ook kraamcadeaus mee. Traditioneel gezien geef je suikerbonen weg, die symbool staan voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Je kunt ook kiezen voor koekjes, snoepjes of ander lekkers. Bij Cotton Bird vind je alles voor je eigen geboortebedankjes. Verpak het lekkers bijvoorbeeld in een klein zakje met een sticker erop met de naam van je kindje en de datum van het doopsel, of verpak de geboortebedankjes in een klein potje waar je een cadeaulabeltje aan hangt.


Hoeveel geboortebedankjes

Voordat je labeltjes en glazen flesjes of leuke doosjes gaat bestellen voor de geboortebedankjes, moet je weten hoeveel je er nodig hebt. Hoeveel uitnodigingen heb je verstuurd? En welke mensen wil je allemaal doopsuiker meegeven? Geef je een presentje per persoon of per stel? En krijgen de kinderen ook wat extra's of niet? Als je het antwoord op deze vragen weet, weet je ongeveer hoeveel geboortebedankjes jij nodig hebt. Dit hangt uiteraard ook af van je budget en of je zelf een leuk presentje maakt of de cadeautjes kant-en-klaar besteld. Het is niet alleen budgetvriendelijk om zelf de doop versiering en presentjes te regelen, maar het is ook een stuk persoonlijker. Je gasten zullen dit zeker op prijs stellen.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies