Tafelnummer bruiloft

Plaats de tafelnummers op een opvallende manier in het midden van de tafels of plaats de kaarten wat hoger in een leuk kadertje, in een mooi plantje of in een boeket bloemen voor meer originaliteit...

549 artikelen gevonden

Lara
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Nieuw

vanaf € 0,70

Lara
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Nieuw

vanaf € 0,72

Lekker eten en drinken is de finishing touch voor de meeste bruiloften. Tafels met stoelen zijn dan ook vast onderdeel van de feestzaal. Zeker bij een bruiloft of andere evenementen en feesten waarbij men ook regelmatig aan tafel zal zitten, is een tafelschikking wel zo handig. Door gebruik te maken van tafelnummers, weet iedereen in een oogopslag wie waar zit. Dat is niet alleen voor jou en je gasten makkelijk, maar ook voor eventueel bedienend personeel.


Wat is een tafelschikking?

Een tafelschikking, ook wel bekend onder de Franse naam placement, is niets meer of minder dan een tafelindeling en indeling van tafels. Wie zit er aan welke tafel en wie plaats je bij elkaar aan tafel? Het is vooral voor grote en formele bijeenkomsten zoals een bruiloft heel gebruikelijk om met een tafelschikking te werken. Bij heel formele settings, zoals bijeenkomsten van staatshoofden en topfunctionarissen is er zelfs een zeer uitgebreid protocol als het om tafelschikking gaat. Het voordeel van werken met een tafelschikking op je eigen feest, is dat jij bepaalt wie waar zit en je gasten duidelijkheid hebben over waar ze moeten zitten. Door met tafelnummers te werken, is het nog duidelijker voor je gasten op welke plaats ze geacht worden te zitten.


Het doel van een tafelschikking

Het doel van een tafelschikking, is in eerste instantie de placering zo georganiseerd mogelijk te laten verlopen. Daarnaast heeft het bedienend personeel meer zicht op bepaalde dieetwensen en de door de trouwgasten gekozen menu's. Alles draait hierbij dan ook om het zo georganiseerd mogelijk laten verlopen van de bruiloft. Daarnaast zijn er bijna altijd gasten die iets minder goed met bepaalde andere gasten door een deur kunnen. Om de sfeer zo optimaal mogelijk te houden, en je gasten een zo fijn mogelijke sfeer te bieden, is het dan ook een goed plan om goed na te denken over de tafelschikking. Je moet er immers niet aan denken dat oom Sjaak en tante Truus die elkaar zo naar het leven staan elkaar de hele avond dodelijke blikken toewerpen. Door hierover na te denken, geef je je gasten ook een extra welkom gevoel en indirect persoonlijke aandacht.


Een tafelschikking bekendmaken

Een tafelschikking maak je bekend door in eerste instantie tafelnummers op de tafels te zetten. Je kan ervoor kiezen je gasten bij binnenkomst te verwelkomen en hen op hun tafelnummer te wijzen. Het is ook heel gebruikelijk om deze taak aan een ceremoniemeester over te laten. Zo geniet jij als gastheer of -vrouw optimaal van jouw feestelijke moment.


Tips voor het maken van een tafelschikking

Bespaar jezelf de stress en begin op tijd met het maken van een tafelschikking. Heb je uitnodigingen met R.S.V.P. verstuurd, dan heb je een duidelijk beeld van welke gasten op je uitnodiging ingaan. Maak een indeling van de gasten op basis van de band die je met ze hebt. Denk aan familie van jou, familie van je partner, vrienden van jou en vrienden van je partner en ga zo maar door. Op basis daarvan kan je al voorzichtig beginnen met het indelen van de tafels. Je kan ook vast de tafels uittekenen en daar de namen inschrijven. De hoofdtafel is sowieso altijd bestemd voor jou en je partner met daarbij je ouders en eventuele kinderen. Het is mooi wanneer je de hoofdtafel zo plaatst dat je overzicht hebt over al je gasten. Je kan er ook voor kiezen dat jij en je partner geen vaste plaats hebben, maar afwisselend aan steeds een andere tafel gaat zitten. Zorg er dan voor dat er aan iedere tafel een of twee plaatsen vrij zijn. Naast een vaste indeling is het belangrijk de tafels zo in te delen dat al je gasten zich er prettig bij voelen.


Tafelnummers als onderdeel van de tafelschikking

Tafelnummers zet je doorgaans in het midden van de tafel. Ze corresponderen met de indeling die je hebt gemaakt. Bij binnenkomst geef je aan je gasten door aan welk tafelnummer ze plaats kunnen nemen. Duidelijker kan niet en het placeren verloopt georganiseerd. Zo houd je alles in eigen hand.


Een persoonlijke touch

Tafelnummers zijn in veel verschillende soorten en maten bij Cotton Bird verkrijgbaar. Leuke versieringen, mooie kleuren, je kiest voor nummerbordjes die bij jouw persoonlijke smaak passen. Ook handig wanneer je voor een specifiek thema voor je feest hebt gekozen!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies