Tafelplan bruiloft

Hang de kaarten bij de ingang van de zaal en help jullie gasten bij het vinden van hun tafel. Eén kaart met een nummer en/of naam van de tafel per tafel en de lijst met personen die aan de tafel komen te zitten. Wees origineel en plaats de kaarten bij de ingang van de zaal in een vintage lijst, maak ze vast aan een grote ladder of aan wat lintjes zodat ze zweven...

490 artikelen gevonden

Een tafelschikking voor een bruiloft

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Men omschrijft de bruiloft altijd als de mooiste dag van je leven. En zo'n prachtige dag vier je natuurlijk met alle mensen die je lief zijn. Je gaat dan ook op tijd op zoek naar een geschikte locatie voor jullie trouwfeest. Daarbij bedenk je met wie je deze dag wil vieren en stuur je uitnodigingen. Zeker bij een groter gezelschap is het handig om een tafelschikking voor de bruiloft te maken. Maar wat is dat nu precies, zo'n tafelschikking? En waar let je dan op?


Wat is een tafelschikking?

Een tafelschikking wordt ook wel een placement genoemd. Het is vooral voor feesten met veel gasten heel handig om met een tafelschikking te werken. Bij formele gelegenheden is het zelfs een vast gegeven. Daarbij zijn er zelfs regels verbonden aan wie waar zit. Voor je eigen feest is er geen sprake van regels. Wel is het, ook voor de ervaring van je gasten, belangrijk om na te denken over de indeling van de tafels.


Waarom werken met een tafelschikking?

Een tafelschikking is handig wanneer je de bruiloft zo georganiseerd mogelijk wil laten verlopen. Wellicht hebben jullie gasten met bepaalde allergieën en dieetwensen. Door de tafels georganiseerd in te delen, heeft de bediening goed zicht op wie welke dieetwensen heeft. Ook is het voor de gasten en de sfeer wel zo prettig om bij iemand aan tafel te zitten waar ze goed mee kunnen opschieten. Door te werken met een tafelschikking zorg je ervoor dat iedereen een goede plek krijgt en optimaal kan genieten van het feest. Ouders met ruzie worden op die manier niet onverhoopt gedwongen bij elkaar aan tafel te gaan zitten.


De tafelschikking bekendmaken aan gasten

Als je dan een tafelschikking hebt gemaakt, is het de bedoeling dat je gasten weten waar ze moeten gaan zitten. Je kan met ze meelopen om hun plaats te wijzen, of je laat het aan de ceremoniemeester over. Dit is echter wel een tijdrovende klus waar andere gasten moeten wachten tot zij hun plaats aan tafel gewezen krijgen. Pak het slim en vooral efficiënt aan door met tafelnummers te werken. Ontvang je gasten en vertel ze hun tafelnummer zodat ze zelf hun tafel kunnen vinden. Nog beter, laat de ceremoniemeester dit doen. Er zijn handige tafelnummers beschikbaar die je op de tafel zet.


Tips voor het maken van een tafelschikking

Wanneer je begint met het maken van een tafelschikking is het wel zo praktisch dat je een globaal idee heeft wie er wel en niet komen. Zo voorkom je lege plaatsen aan de tafels. Dit probleem kun je opvangen door een trouwkaart met R.S.V.P. te sturen. Hiermee doe je de genodigden het verzoek om aan te geven of en met hoeveel personen ze komen. Op basis van de respons ga je aan de slag met de tafelschikking. Begin hier wel op tijd mee, vooral om stress te voorkomen. Aan de hoofdtafel zit het bruidspaar met de (schoon-)ouders en eventuele kinderen of houd aan iedere tafel twee plaatsen vrij zodat jullie kunnen afwisselen. Plaats naaste familie dicht bij de hoofdtafel en plaats de hoofdtafel bij voorkeur op zo'n manier dat je het overzicht hebt over al je gasten. Denk verder na over welke gasten qua persoonlijkheid goed bij elkaar passen. Door na te denken over wie aan welke tafel zit, zet jij je in om iedereen een gezellige avond te bieden. Dat wordt zeker gewaardeerd!


Tafelnummers voor de tafelschikking gebruiken

Tafelnummers staan in het midden van de tafel en zijn handig om in combinatie met een tafelschikking te gebruiken. Ontvang je gasten en geef ze hun tafelnummer door. Op die manier vindt iedereen snel en eenvoudig de tafel waar jij ze met de tafelschikking hebt geplaatst.


Een persoonlijke touch

Een tafelschikking laat zien dat je je gasten waardeert en toont de inzet die je doet om er een geslaagde bruiloft van te maken. Werk je ook met tafelnummers? Deze zijn met veel verschillende uitstralingen verkrijgbaar bij Cotton Bird. Hierdoor sluiten ze eenvoudig aan op de decoratie in de zaal of het eventuele thema van jullie grote dag.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies