Verjaardag beker

Geef je mini gasten een verfrissende pauze met onze verjaardagsbekers in een leuk feestthema.

167 artikelen gevonden

Valt er wat te vieren? Dan word je wellicht overladen met de leukste en meest hartelijke felicitaties. Misschien zit er hier en daar wel een leuk cadeautje tussen. Maar als je iets te vieren hebt, is het niet alleen heel leuk om te ontvangen. Het is ook heel fijn om anderen blij te maken en te trakteren ter ere van jouw feestje. Hoe leuk is het om dan te trakteren op of met bekers met naam? En zeg nu zelf, als er iets te vieren is, deel je die vreugde toch net zo graag met anderen voor een extra feestelijk gevoel?!


Trakteren als echte traditie

Kijken we enkele decennia terug in de geschiedenis, dan kunnen we ons geen tijd herinneren waarin er niet in enige vorm werd getrakteerd. Het is dan ook een jarenlange traditie in ons eigen kikkerlandje geworden. Een traditie waar we maar al te gek op zijn en een traditie die laat zien dat je geluk vermenigvuldigt door het te delen. Volwassenen brengen iets lekkers mee naar de zaak wanneer ze iets te vieren hebben, bijvoorbeeld bij een verjaardag of om een verkregen promotie te vieren. Het zijn voor de kinderen die graag trakteren, op school in de klas of op de sportvereniging wanneer ze jarig zijn.


Het bijgeloof achter de traktatie

Trakteren doen we al geruime tijd, maar het ontstaan van de traditie heeft niets te maken met het feit anderen in de feestvreugde te willen laten meedelen. Alhoewel, het idee ontstond dat je op je verjaardag vooral naar anderen heel gul moest zijn. En wie dan gul was, zou het komende jaar met veel positiviteit betreden. Wie gierig zou zijn en niet zou trakteren, zou zijn of haar portie nog wel eens krijgen. Dit bijgeloof heeft ervoor gezorgd dat we in ons land zijn trakteren. Trakteren was immers een gul gebaar en wie gul was, werd beloond. Nog erger was het in bijvoorbeeld Ierland. Hier werd de jarige getrakteerd, maar niet op iets lekkers of leuks. De jarige werd beloond met enkele rake verjaardagsklappen. In Mexico is het de piñata die de klappen mag verwachten en de gasten mogen het lekkers dat hieruit valt oprapen. Dit komt toch wel het meest in de buurt van onze eigen traditie. Tegenwoordig trappen we niet zo snel meer in dit bijgeloof. Het maakt echter het plezier dat we aan het trakteren beleven, niet minder. Het is dan ook een traditie die we omarmen en zo lang mogelijk in stand houden.


Er is altijd iets te vieren

Kinderverjaardagen en verjaardagen op het werk zijn de bekendste voorbeelden van gelegenheden waarop we graag trakteren. Kinderen gaan met een feestelijke mand vol lekkers of kleine cadeautjes de klassen en groepen rond en werknemers zetten iets voor alle collega's in de kantine neer. Laat je hierdoor niet beperken! Wanneer er iets te vieren is, mag er getrakteerd worden, bijvoorbeeld bij jubilea, een verloving of een afscheid.


Tips om op te trakteren

Je kan het zo gek niet bedenken of je maakt er een leuke traktatie van. Denk aan de traditionele kaas en worst spies of wat lekkers, maar het is ook leuk om kinderen op een klein cadeautje te laten trakteren. Het is voor een groot deel ook de gelegenheid en je budget die bepalen welke mogelijkheden tot traktaties je hebt. Wanneer je er enige moeite in steekt, wordt dit zeker gewaardeerd, ongeacht het type traktatie. Let wel op, veel scholen waarderen het niet wanneer je op iets ongezonds trakteert, overleg dan ook altijd eerst om teleurstelling te voorkomen.


Een persoonlijke traktatie

Een zakje chips of snoep zo uit de winkel gehaald, dat wordt door kinderen prima ontvangen. Het is nog leuker wanneer je er net iets meer tijd en energie in steekt. Een persoonlijke traktatie, al dan niet gecombineerd met iets dat je kant-en-klaar gekocht hebt, wordt nog meer gewaardeerd. En die blijde gezichten, daar doe je het uiteindelijk voor.


Een traktatie en een leuke herinnering

Bij Cotton Bird vind je de mooiste bekers met naam voor de traktatie van je kind. Deze zorgen niet alleen voor een glimlach, maar ook voor een blijvende herinnering. Geef kinderen tijdens het feestje er wat te drinken in. Vind je dat vooral zonde? Dan is het ook enorm leuk om de gepersonaliseerde beker te vullen met wat lekkers. Denk aan popcorn, snoepjes of lekker fruit. Succes gegarandeerd!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies