Posters

Geïllustreerd, met een foto of met een mooi, persoonlijk tekstje: voor elk interieur hebben we een poster die je kostbare herinneringen op een unieke manier uitlichten.

384 artikelen gevonden

Juf
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Nieuw
Juf

€ 19,90

Opa
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Opa

vanaf € 10,90

Posters zijn een geweldige vorm van muurdecoratie, een echte aanvulling op ieder interieur. Posters koop je in verschillende stijlen en passen daardoor niet alleen bij ieder interieur, maar ook bij iedere persoonlijkheid. Daarom is het enorm hip om voor posters als muurdecoratie te kiezen. Bij Cotton Bird vind je een breed assortiment aan trendy posters.


Verschillende prints en stijlen

Posters zijn feitelijk afbeeldingen geprint op papier. Door er een mooie lijst omheen te plaatsen, krijgt de poster niet alleen een sterkere uitstraling, maar blijft deze beter beschermd en vrij van kreukels. Er zijn enorm veel verschillende stijlen en prints te vinden wanneer je posters zoekt. Bedenk in de eerste plaats wat je mooi vindt. Denk aan fotoposters, maar ook aan grafische prints, retro posters, posters in kleur of in zwart wit. Daarnaast bepaal je het thema van de poster. Denk aan reizen, steden, dieren, bloemen en natuur. Er is altijd wel een stijl te vinden die de sfeer uitstraalt die je graag in huis brengt.


De perfecte plaats in het interieur vinden

De poster is in de basis uitgekozen. Nu is het tijd om te bepalen waar je de poster wilt gaan ophangen. De algemene regel is om het hart van de poster op ooghoogte te hangen. Gaan we uit van de gemiddelde lengte van de mens, dan komt dit neer op 1.60 m vanaf de grond. Let wel op: Hang je de poster in de woonkamer, of een andere ruimte waar je veel zit? Dan reken je in principe vanuit een lagere ooghoogte om te voorkomen dat je anders steeds tegen de onderzijde van de poster kijkt. Centreer een poster ook goed bij het ophangen. Kies je bijvoorbeeld voor een poster boven de bank of bij de eettafel, zorg er dan voor dat deze mooi in het midden van de eettafel of bank hangt. Dit zorgt namelijk voor een harmonieuze uitstraling.


Posters combineren

Less is more is een term die niet direct opgaat bij het ophangen van posters. Heb nog een mooie lege muur over, dan is het geweldig om er een posterwand van te maken. Hierbij groepeer je verschillende posters om de wand een echte blikvanger te maken. Het is geen gekke gedachte wanneer je bang bent dat meerdere posters bij elkaar op de wand druk kunnen ogen. Door je posters zorgvuldig uit te kiezen, krijg je juist een rustig geheel. Denk aan posters in dezelfde stijl en met lijsten van hetzelfde materiaal. Ook hiermee zorg je weer voor harmonie, rust en toch een wanddecoratie waar je nooit op uitgekeken raakt. Heb je je posters uitgekozen, dan is het tijd om een compositie te maken. Begin altijd met de grootste poster in het midden en werk naar buiten toe, met een denkbeeldige cirkel in gedachten. Binnen die cirkel werk je dan met het ophangen van de verschillende lijsten en afmetingen. Je kan ook eerst de compositie op de grond uitleggen en kijken wat het best voor je werkt. Dit scheelt veel gaten boren waar je achteraf spijt van krijgt.


De juiste afmeting posters kiezen

De poster moet bij de afmeting van de muur passen. Kies je voor één poster op een grote wand, dan is een kleine poster een beetje verloren. Andersom overheerst een grote poster op een kleine wand weer teveel. Ga je posters combineren, dan is het heel leuk om voor verschillende afmetingen te kiezen om daarmee een speels effect te creëren.


Posters ophangen

Posters moeten hangen? Nee hoor, als je het niet ziet zitten om een gat in de muur te boren, of je pakt het graag eens anders aan, dan kan je de poster ook gewoon neerzetten. Wil je het toch ophangen, dan zijn er verschillende mogelijkheden naast de traditionele methode van het boren van een gat. Kies je voor fotolijststrips dan plat je een zelfklevende strip aan de lijst om deze vervolgens op de muur te drukken. Deze strips beschadigen de muur en de lijst van de poster niet. Ook een schilderij ophangsysteem is ideaal. Wel moet je boren om het systeem op te hangen, maar verder varieer je eindeloos met het ophangen van de posters, zonder dat je steeds nieuwe gaten boort.


Posters zonder lijst ophangen

Posters zonder lijst hang je niet zomaar op aan de muur. Gebruik hiervoor een soort kneedgum of washitape om de poster op te hangen. Het is erg stijlvol om je posters zonder lijst op een stuk kurk of een magneetbord te hangen. Een andere trend is een draadrek, waar je mooie decoratie aan hangt, inclusief je favoriete posters.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies