Bedankjes & cadeautjes

Bedank je familie en vrienden voor hun aanwezigheid tijdens het communie of lentefeest van je kind met een leuk, persoonlijk bedankje.

De viering van de eerste heilige communie is een prachtig moment. Dit vier je met alle mensen die jullie lief zijn. Er wordt een mooie bijeenkomst georganiseerd waar je met de mooiste communie uitnodigingen iedereen voor uitnodigt. Communiekleding wordt uitgezocht, een locatie voor het feest wordt geboekt en er worden cadeaus gekocht. Het is een bijzonder moment en om de gasten te bedanken voor hun komst, is het leuk om ze communie bedankjes te geven. De moeite die je daarin steekt, wordt zeker gewaardeerd.


Wat is een communie?

De eerste communie is een bijzonder moment binnen het katholieke geloof. Hierbij geeft het kind aan te kiezen voor God en de kerk. Het is een mijlpaal waar iedereen binnen de kerk naar uitkijkt. Het wordt groots gevierd met een dag waarbij alles draait om het kind dat ter communie gaat. Een feest met lekker eten, je naasten en cadeautjes voor het kind hoort bij deze mooie viering.


Een gangbare leeftijd voor een eerste communie

Een eerste communie vindt altijd plaats in het voorjaar. Kinderen volgen godsdienstonderwijs om alles te leren over de bijbel en het geloof. Een kind dient gedoopt te zijn voordat het mee kan doen aan de eerste communie. Bij de eerste communie heeft het kind meestal de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Je bent binnen het katholieke geloof niet verplicht om een eerste heilige communie te ondergaan. Toch kiezen de meeste katholieke mensen er wel voor omdat het past bij het geloof en je er mee laat zien dat je kind opgroeit volgens de tradities van de kerk. Na de eerste communie volgt later het vormsel. Het vormsel is wanneer je kind 12 is en is bedoeld om te laten zien dat je definitief voor God kiest.


Communiekleding en cadeaus

Communiekleding is voor meisjes vaak een mooie jurk. Wit is hierbij het meest gebruikelijk, maar ook zachte pasteltinten kunnen prima. De communiejurk wordt met zorg uitgekozen. Soms is de jurk zelfs een erfstuk dat generatie op generatie wordt overgedragen om steeds weer door het volgende kind tijdens de eerste communie te dragen. Een prachtige traditie! Voor jongens is het vaak een nette pantalon, een overhemd en een blazer. Gasten geven het kind voor de eerste communie een cadeau. Meestal is dat een cadeau dat past bij het geloof. Denk hierbij aan een bijbel of een rozenkrans.


Een viering met je naasten

Het vieren van de eerste heilige communie is binnen het geloof een belangrijke en grote stap. Je laat immers aan iedereen zien dat je voor God en het geloof kiest. Het kind staat centraal tijdens de viering. Daarnaast spelen de ouders natuurlijk een belangrijke rol. Ook de peter en meter staan centraal. Daarnaast nodig je doorgaans naaste familie en dierbare vrienden uit. Het is aan jou om te bepalen wie en hoeveel mensen je uitnodigt. Let op wanneer je het feest niet in je eigen huis geeft, maar een locatie huurt. Zorg ervoor dat je op tijd de gewenste locatie reserveert om teleurstellingen te voorkomen.


Communie bedankjes als blijk van waardering

Een fantastische dag wordt nog mooier met de mensen die je liefhebt aan je zijde. Deze mensen maken tijd vrij om de eerste communie van je kind te vieren. Daarnaast zullen ze de moeite doen een mooi cadeau voor je kind te kopen. Je wil ze daar dan ook heel hartelijk voor bedanken. Dit doe je met de mooiste communie bedankjes die online voor je klaarstaan. Hiermee geef je je gasten een blijk van waardering waarvan zeker is dat het op prijs wordt gesteld.


Een persoonlijke touch

Je kunt tegenwoordig zoveel dingen personaliseren. Denk hierbij aan communie uitnodigingen, maar ook aan communie bedankjes bij Cotton Bird. Kies bijvoorbeeld voor een gevuld verrassingsdoosje met daarop de foto of naam van je kind. Doe iets leuks of iets lekkers in het doosje om de gasten echt te verrassen. Het is ook erg leuk om een kaarsje in glas met daarop de naam van je kind als bedankje te geven. Het leuke aan deze bedankjes is dat ze lang bewaard kunnen worden, een blijvende herinnering voor je gasten.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies