Geboortebedankjes

Voor alle lieve woordjes, steun en cadeautjes van vrienden en familie, ontdek hieronder ons assortiment bedankjes voor baby's geboorte!

Geef jij een spetterend kraamfeest of babyborrel en wil je jouw gasten een bedankje sturen? Of ben jij op zoek naar geboorte bedankjes waarmee je vrienden en familie bedankt voor hun lieve woorden, cadeau's en steun na de geboorte van jouw kindje? Dan vind je bij Cotton Bird de leukste en unieke bedankjes. Van gepersonaliseerde kaarsen met daarop de mooiste foto van je kleine spruit tot verrassingsdoosjes die je zelf kunt vullen met wat lekkers. De bedankjes zijn naar wens te personaliseren met leuke stickers, geboortelabels of een mooi lintje.

 

Wat zijn geboortebedankjes?

 

Geboortebedankjes zijn kleine cadeautjes die je na de geboorte van je kindje uitdeelt aan je kraambezoek. Deze traditie is afkomstig uit België, waar ouders het kraambezoek doopsuiker meegeven als bedankje voor hun komst, steun en cadeau's. Vergelijk het met de beschuit met muisjes die de kraamvisite in Nederland krijgt. Tegenwoordig kiezen meer en meer ouders ervoor om hun kraambezoek te verrassen met een kleinigheidje. Ze maken zelf gepersonaliseerde cadeautjes, bakken lekkere koekjes of vullen snoepzakjes.  Op de verpakking van de geboortebedankjes is vaak de foto en de naam van de baby afgedrukt. Laat bijvoorbeeld stickers maken in dezelfde stijl als het geboortekaartje of stijlvolle labels voor aan het cadeautje.

 

Verschillende soorten geboortebedankjes

 

Wat jij mee wilt geven aan jouw kraambezoek als bedankje, is aan jou! Geboortebedankjes zijn er in allerlei verschillende soorten, van kleine kaarsen tot verse koekjes. Je kan ervoor kiezen om ieder hetzelfde bedankje te geven, maar je natuurlijk er ook voor kiezen om verschillende soorten bedankjes aan te bieden. Geef bijvoorbeeld wat anders aan familie dan aan collega's of vrienden. Bedenk van tevoren hoeveel mensen je ongeveer kunt verwachten. Als je een kraamfeest geeft is dit makkelijk in te schatten, maar je kunt ook kijken hoeveel mensen je een geboortekaartje hebt gestuurd. Veel van deze mensen zullen langskomen op kraamvisite om een kijkje te nemen bij jullie uk. Door van tevoren na te denken over het aantal geboortebedankjes, voorkom je dat je te kort komt of juist met overhoudt. Je kunt een bedankje per persoon geven, of per stel of huishouden.

 

Presentatie geboorte bedankjes

 

Met de juiste presentatie komt jouw geboorte bedankje nog leuker over. Zet alle geschenken bijvoorbeeld op een mooi dienblad of presenteer ze op een etagère, zodat de aandacht er bij het weggaan naartoe getrokken wordt. Of wat dacht je van een rieten mand of een ouderwetse koffer voor een originele presentatie van de presentjes?

 

Geboortebedankje zelf maken

 

Je kan de geboortebedankjes kant-en-klaar bestellen, maar met de labels en stickers van Cotton Bird is het juist leuk om ze zelf te maken. Vaak is dit goedkoper en jij weet zeker dat je jouw bezoek verrast met originele geboortebedankjes. Er gaat maar weinig tijd inzitten, want je hoeft alleen maar je eigen foto te uploaden en je eigen tekst toe te voegen voor volledig gepersonaliseerde geboortelabels, stickers, koekdoosjes of verrassingsdoosjes. Vervolgens kun je deze zelf vullen met wat lekkers. Ben je op zoek naar een geboorte bedankje waar nog minder tijd in gaat zitten? Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini geurkaarsje als liefdevol gebaar naar familie en vrienden. Als je jouw geboortekaartjes ook bij Cotton Bird hebt besteld is het vaak mogelijk om geboortebedankjes in dezelfde stijl te bestellen.

 

Verrassingsdoosje als bedankje

 

Met een verrassingsdoosje geef jij een leuk cadeautje aan familie en vrienden. Het doosje vormt een mooie herinnering aan de geboorte van jullie baby. Er zijn verschillende manieren waarop je de kleine kubus kunt vullen. Laat je creativiteit de vrije loop! Ga bijvoorbeeld voor jellybeans, spekjes, macarons, noga of doe een niet eetbaar cadeautje in het doosje zoals zaadjes om te planten, sieraden of een minikaars.

 

Wat te regelen voor kraambezoek?

 

Net na de geboorte van je baby wil je natuurlijk maximaal genieten van de kraamtijd. Als je van plan bent om geboorte bedankjes uit te delen valt het dus aan te raden om dit van tevoren te regelen als je verlof hebt. Het beste kan je zo'n twee maanden voor de uitgerekende datum starten met het organiseren van de geboortebedankjes. Zo heb je genoeg tijd om te bedenken wat je precies wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Door een account aan te maken en het geboorte bedankje dat jij wilt hebben op je verlanglijst te zetten, hoef je na de geboorte deze alleen nog maar te personaliseren met een foto en naam. Na het plaatsen van je bestelling heb je deze binnen maximaal 2 weken in huis. Sla ook op tijd lekkernijen en beschuit met muisjes in, want je weet maar nooit wanneer je baby besluit om te komen!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies