Geboorte verrassingsdoosje

Dit mini geurkaarsje zal een maxi effect geven aan vrienden en familie. Een liefdevol gebaar als herinnering of bedankje aan de geboorte of doop van jullie kleine lieverd.

425 artikelen gevonden

Pia
Verwijderen uit je wishlist Toevoegen aan je wishlist
Pia

vanaf € 0,65

Hoera, je kindje is geboren! Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuwe wonder. Familie, vrienden en kennissen komen deze gezinsuitbreiding graag bewonderen en maken zeker een afspraak om op kraamvisite te komen. De kans is groot dat je bezoek met een cadeautje voor jullie en de baby voor de deur staan. Ook bij de doop van je kindje zijn vrienden, familie en dierbaren graag aanwezig. Hoe leuk is het dan om ze met suikerbonen voor de geboorte te bedanken voor hun komst?


De traditie van suikerbonen

De geschiedenis van suikerbonen ter viering van de geboorte van een kind gaat heel ver terug. Al in de tijd van de Romeinen werden suikerbonen uitgedeeld. Deze werden in een oneven hoeveelheid in een puntzakje gedaan en weggegeven. Het idee hierachter was dat het uitdelen van suikerbonen voor voorspoed en geluk zou zorgen. In de middeleeuwen pakte men het geven van suikerbonen anders aan. Suikerbonen werden tijdens de doop uitgedeeld. Er werd een schone luier met suikerbonen gevuld en om de luier van de baby heen gedaan. Zodra de doop klaar was, werd de luier met de suikerbonen afgedaan en mochten de bij de doop aanwezige kinderen de suikerbonen van de grond rapen. Tegenwoordig wordt de traditie van het uitdelen van suikerbonen nog altijd voortgezet, niet alleen bij een doop, maar ook na een kraamfeest.


Doopsuiker of suikerbonen?

Suikerbonen worden ook wel doopsuiker genoemd. En de benaming van doopsuiker is niet zo gek als je je bedenkt dat het uitdelen van het snoepgoed ontstaan is vanuit de traditie van het dopen. De benamingen worden door elkaar gebruikt, al noemen mensen die het snoepgoed na de doop uitdelen eerder kiezen voor de benaming doopsuiker. Suikerbonen staan echter ook voor vruchtbaarheid en vieren de komst van een nieuw leven. Daarom worden suikerbonen niet alleen na de doop uitgedeeld, maar ook na een geboorte en wordt het ook wel geboortesuiker genoemd.


Suikerbonen in Nederland

Het uitdelen van suikerbonen, geboortesuiker of doopsuiker is vooral een bekende traditie in België. Ook in Nederlandse regio's rond de Belgische grens kennen deze traditie heel goed, zoals in Zeeland, Brabant en Limburg. De doopsuiker in België is heel goed te vergelijken met de Nederlandse traditie van beschuit met muisjes. De gedachte achter de muisjes op beschuit is echter wel anders. Muisjes zijn gemaakt van anijs en al in de middeleeuwen werd anijs aan kraamvrouwen gegeven omdat het de borstvoeding zou stimuleren en zou helpen de baarmoeder weer sneller in de originele vorm terug te laten krimpen. Pas veel later werd hier een gesuikerd laagje op aangebracht. De reden waarom doopsuiker vooral in België en onze zuidelijke provincies bekend is, heeft te maken met dat het van oorsprong een katholieke traditie is. Deze regio's zijn vooral katholiek georiënteerd.


Verschillende soorten geboortesuiker

Suikerbonen zijn van origine niets anders dan amandelen overgoten met een laagje honing. Ook kennen we varianten met een laagje chocolade of suiker in verschillende kleuren. Geboortesuiker is ook in veel andere vormen beschikbaar, zoals lolly's, smarties, gummibeertjes en gepofte rijst. Het is maar wat jullie leuk vinden om als geboortesuiker te geven.


Een persoonlijk bedankje voor je bezoek

Je bezoek is nieuwsgierig naar jullie wondertje, benieuwd naar het verloop van de bevalling, hoe het met ouders, eventuele broertjes en zusjes gaat en vooral op wie de baby het meest lijkt. Met veel plezier kopen ze een setje babykleding of een ander leuk kraamcadeau om ouders en kind mee te verrassen. En voor die moeite en aandacht die je bezoek erin heeft gestoken, wil je ze natuurlijk bedanken. Suikerbonen leuk verpakt vormen daarmee het ideale bedankje voor je bezoek. Ze stellen het zeer op prijs dat je naast de voorbereiding op de komst van je kindje, de moeite hebt genomen een bedankje voor ze te kopen.


Een geschenkdoosje aangepast op je eigen stijl

Suikerbonen van Cotton Bird geef je het leukste in een geheel gepersonaliseerd geschenkdoosje. En zo'n mooi doosje blijft natuurlijk bewaard tot ver na de geboorte. Kies voor een doosje dat qua kleur en stijl bij jullie persoonlijkheid past. Nog leuker is het om er een foto en de naam van de baby op te laten drukken. Persoonlijker dan dit bestaat niet!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies