Voor de mini gasten

Ontdek onze creaties die ontworpen zijn om de gasten iets lekkers te bieden tijdens het verjaardagsfeestje van je kind en om ze te laten vertrekken met een leuk souvenirtje!

Wie jarig is, trakteert! Ook als er iets anders dan je geboortedag te vieren valt, is het leuk om je gasten te verblijden met een traktatie die je zelf hebt uitgekozen. Wil je niet een standaard traktatie aanbieden, dan kies je natuurlijk voor een gepersonaliseerde traktatie. We weten zeker dat het met enthousiasme wordt ontvangen.

 

Het ontstaan van trakteren

 

Trakteren is in ons eigen land een jarenlange gewoonte. Jarige kinderen trakteren hun klasgenoten op lekkernijen en mogen dan ook de klassen rond om ook de andere meesters en juffen van wat lekkers te voorzien. Er wordt voor de kinderen gezongen en vaak krijgen ze nog een kaart met een felicitatie erop mee en de namen van alle meesters en juffen. In de lagere groepen wordt er zelfs een feestelijke hoed voor het kind gemaakt. Het is dan ook iets waar menig kind naar uitkijkt en het geeft ze een extra jarig gevoel.

 

Trakteren als bijgeloof

 

Trakteren is vooral ontstaan vanuit een bijgeloof. Je zou denken dat degene die iets te vieren heeft, wordt overladen met cadeaus. Het bijgeloof waaruit trakteren ooit is ontstaan, omvat het feit dat je op je verjaardag extra gul naar anderen moet zijn. Wie gul en hartelijk voor anderen is op zijn of haar verjaardag, zal het komende jaar positief beïnvloeden. En daardoor is het uitdelen van traktaties ontstaan. Nu hechten we tegenwoordig minder aan het bijgeloof van trakteren, maar het is nog steeds een gewoonte waar we niet mee willen breken. En waarom zouden we? Hoe feestelijk voelt het om naast iets te krijgen, een ander ook iets te geven? Wist je dat het in andere landen helemaal niet zo gebruikelijk is om te trakteren? Je mag het dan ook echt een Nederlandse traditie noemen. De Mexicaanse traditie waarbij de jarige op een piñata slaat en daarbij allerlei lekkers op de grond valt, komt nog het meest in de buurt. Sterker nog, vroeger was het in Ierland zelfs traditie dat de jarige de ongelukkige ontvanger was van enkele 'verjaardagsklappen'. Dan komen we er in ons land toch maar genadig van af.

 

Diverse gelegenheden om op te trakteren

 

Tegenwoordig beperken we het trakteren niet alleen tot kinderverjaardagen. Ook collega's trakteren we graag op wat lekkers als we iets te vieren hebben. Denk aan jubilea, een afscheid, maar ook voor bruiloften zijn de traktaties niet van de lucht. Goodiebags worden graag uitgedeeld om gasten te bedanken voor hun komst. Ook bij de doop van een kind, is het heel gebruikelijk om te trakteren op bijvoorbeeld doopsuikers.

 

Waar trakteer je zoal op?

 

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden als het om trakteren gaat. Je kiest voor iets wat je lekker vindt, of je trakteert op een klein hebbedingetje. Op scholen wordt het steeds gebruikelijker om voor een gezonde traktatie te gaan. Denk aan een kleurrijke fruitspies of een fruitreepje. Ook kaas en worst of rozijntjes voor de kleintjes vallen in goede aarde. Je kan ook voor kleine gepersonaliseerde cadeautjes kiezen, zoals een sleutelhanger of pen met naam. Of het werk wordt vaak op koekjes, taart of gebak getrakteerd. Ook warme of belegde broodjes worden met enthousiasme ontvangen wanneer je trakteert. Je kan iets kant-en-klaar kopen, maar ook zelf iets bereiden. De moeite die je doet, levert veel waardering op.

 

Verjaardag traktaties als kers op de taart

 

Een traktatie is heerlijk, maar het is nog leuker als het mooi gepresenteerd wordt. Leuke verpakkingen die geheel gepersonaliseerd zijn, maken het trakteren extra feestelijk. Denk aan grappige doosjes voor koekjes of een gebakje, maar ook aan puntzakken met een mooie opdruk en gevuld met lekkers.

 

Zelfgemaakte traktaties

 

Zelfgemaakte en gepersonaliseerde traktaties zijn extra leuk om te geven. De ontvangers zien hoeveel moeite je doet om hen met iets leuks of lekkers te verblijden. En dat enthousiasme geeft je een nog feestelijker gevoel. En daar doe je het toch voor, mensen blij maken en daar zelf ook heel blij van worden! Er is een ruim aanbod van feestelijke verpakkingen voor verjaardag traktaties te vinden bij Cotton Bird. Het uitpakken van de traktatie is op zich dan al een echt feestje.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies