Babyborrel en kraamfeest

Een kraamfeest (of babyborrel) is dé perfecte manier om de geboorte van jullie kleintje te vieren met vrienden en familie. Geniet samen van een gezellige middag of avond vol hapjes en drankjes, terwijl jullie de mooiste cadeaus in ontvangst nemen. En vergeet daarbij niet je gasten te bedanken met heerlijke, originele geboortebedankjes!

Kan jij niet wachten om je baby aan iedereen voor te stellen, maar heb je geen zin in allemaal losse bezoekjes? Dan kan je ervoor kiezen om een kraamfeest te organiseren. Steeds meer ouders kiezen hiervoor. Na de geboorte van je kindje willen familie en vrienden maar wat graag langskomen, maar je wilt natuurlijk ook zelf quality time doorbrengen met je kersverse kindje en als gezin. Door een kraamfeest te organiseren krijg je minder losse bezoekjes. Alle visite is van harte welkom op een vaste ochtend op middag, zodat je niet van visite naar visite leeft en niet om voedingen en slaapjes hoeft te plannen. Zo kunnen jullie in alle rust wennen aan het nieuwe ritme met een kindje in huis. Bij Cotton Bird shop je alles wat je nodig hebt voor de aankondiging en aankleding van het kraamfeest.

 

Kraamfeest aankondigen

 

Je kunt al op het geboortekaartje aankondigen dat jullie van plan zijn om een kraamfeest te geven. Heb je al een datum en een locatie bedacht? Dan kan je dit direct op het geboortekaartje laten drukken. Het grote voordeel hiervan is dat je minder verzoekjes krijgt van mensen die graag op kraamvisite willen komen. Veel mensen zien de ontvangst van een geboortekaartje namelijk als teken dat ze op kraamvisite mogen komen. Wees duidelijk op het kaartje en vermeld ook je eigen telefoonnummer of die van je partner, zodat mensen altijd nog even navraag kunnen doen.

 

Handgeschreven kaartjes

 

Een andere leuke manier om jullie kraamfeest aan te kondigen, is door een handgeschreven kaartje bij het geboortekaartje te doen. Wellicht wil je niet iedereen die een geboortekaartje ontvangt uitnodigen voor het kraamfeest. Zo kan je dierbaren uitnodigen voor het kraamfeest van jullie kleintje. Doorgaans vindt het kraamfeest tussen de vier en acht weken na de bevalling plaats. Jij voelt je dan waarschijnlijk wat sterker dan na de bevalling en je kindje is echt nog een kleine baby.

 

Geboortebedankjes meegeven

 

Na een kraamfeest of babyborrel geven veel nieuwe ouders hun bezoek een geboortebedankje mee. Zo bedank je vrienden, familie en kennissen voor hun komst en geef je ze een klein presentje. Dit kan wat lekkers zijn, dat je verpakt in een gepersonaliseerd koekjesdoosje of een zakje met daarop een zelfontworpen geboortesticker, of een cadeautje zoals een klein kaarsje met een gepersonaliseerd labeltje. Bij Cotton Bird is het erg eenvoudig om je favoriete design naar eigen wens aan te passen. Klik op je favoriete product en open de online editor om je eigen tekst en eventueel foto toe te voegen.

 

Beste locatie voor een kraamfeest

 

Waar je het kraamfeest houdt, hangt helemaal af van je eigen wensen en budget. Misschien vind je het fijn om mensen thuis uit te nodigen. Je baby kan in zijn of haar eigen bedje slapen of lekker in de box liggen en je hebt alle spulletjes bij de hand. Het nadeel hiervan is alleen wel dat je na afloop zelf op moet ruimen. Of je kunt een paar vriendinnen vragen of ze nog even willen blijven hangen om je te helpen. Op een externe locatie hoef je zelf weinig te doen en kan voor hapjes en drankjes gezorgd worden. Na afloop ga je zelf ook gewoon richting huis en hoef je niet meer schoon te maken. Wel vraagt dit om een grotere investering. Of kan je wellicht het kraamfeest bij je (schoon)moeder thuis vieren? Je zult merken dat veel mensen bereid zijn om met je mee te denken en te helpen als je net een kindje hebt gekregen.

 

Begin op tijd met de voorbereidingen

 

Het valt aan te raden om al voor de geboorte te beginnen met de voorbereidingen voor het kraamfeest. Maak alvast de gastenlijst, regel indien nodig een locatie, plan een datum en tijdstip en verzin een leuke tekst voor op het geboortekaartje. Ook heb je alle tijd om gepersonaliseerde geboortebedankjes uit te zoeken. Na de geboorte hoef je alleen nog maar de naam en geboortedatum van je kleintje op het geschenkje te laten drukken. Door op tijd alle voorbereidingen te treffen, hou je het lekker rustig na de bevalling. Zo geniet je optimaal van je kraamtijd!

 

Cadeaulijst voor kraamfeest maken

 

Voorkom dubbele kraamcadeautjes of kleertjes waar je kindje al niet meer inpast door een online cadeaulijst samen te stellen. De link naar de cadeaulijst vermeld je op de uitnodiging. Voor je gasten is het zo erg eenvoudig om een leuk cadeautje uit te zoeken. Ze vinken af wat ze hebben gekocht, waardoor het niet ook door een ander wordt aangeschaft. Ook het opstellen van de cadeaulijst is een leuk klusje als je nog zwanger bent. Veel plezier met de voorpret!

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies