Droogbloemen

"Word net als wij verliefd op de gedroogde bloemen die een plekje hebben genomen in ons drukwerk. Enkele gedroogde bloemen zijn al genoeg om een trouwkaart, menukaart of tafelkaartje een unieke uitstraling te geven... De mogelijkheden zijn oneindig. Laat je fantasie de vrije loop!"

7 artikelen gevonden

Duurzame en natuurlijke producten verwerken in de inrichting van het huis is een enorme trend. Waar vroeger het boeket droogbloemen beperkt bleef tot het drogen en ophangen van het trouwboeket, zijn droogbloemen tegenwoordig een fantastische aanvulling voor ieder interieur. Het is niet zo gek dat de populariteit van droogbloemen zo groot is: ze brengen de natuur in huis, zijn kleurrijk en sfeervol en vragen bijzonder weinig onderhoud.

 

 

Wat zijn droogbloemen?

 

Wie aan droogbloemen denkt, denkt wellicht dat het hier alleen gedroogde bloemen betreft. Daarmee doet men deze schitterende decoratie tekort. Het is namelijk vooral een verzamelnaam voor gedroogde, natuurlijke decoraties. Naast de mooiste kleurrijke bloemen kan een droogboeket ook heel goed worden samengesteld met lianen, pluimen, granen en andere plantachtigen die ook gedroogd een schitterende uitstraling hebben.

 

Welke soorten droogbloemen zijn er?

 

Er zijn eindeloos veel opties als het op droogbloemen aankomt. Vrijwel alle soorten bloemen, grassen, pluimen en andere planten kunnen met de juiste behandeling worden gedroogd om daarmee de woning op te sieren. Het is daarbij vooral een kwestie van smaak. Toch zijn er enkele soorten droogbloemen die je sneller in veel woonkamers ziet dan andere soorten. Zo zijn de pluimen pampas bijzonder populair in een bohemian inrichting. Dankzij het feit dat je ze in de meest uiteenlopende kleuren koopt, passen ze ook in diverse andere soorten woonstijlen, zoals zwarte pluimen in de industriële en moderne inrichting. Ook grassoorten Arunda en Erianthus zijn populair als droogbloemen. Naast bloemen zijn granen heel populair om te drogen. Denk hierbij aan tarwe en haver. Omdat deze graansoorten eenvoudig geverfd kunnen worden, is het aanbod van kleuren heel divers. Ook bloemen als Lavendel, Carthamus, Phalaris, Rietsigaren, Everlasting White en Rice Flower, distels, papaver en helichrysum zijn zeer geschikt om te drogen.

 

Hoe worden droogbloemen gemaakt?

 

Geduld is de belangrijkste factor bij het laten drogen van bloemen. Men zoekt de mooiste bloemen en planten en verwijdert vervolgens overbodige blaadjes. Daarna bindt men de bloemen en en planten bij elkaar en worden de bosjes op de kop gehangen. Het is hierbij heel belangrijk dat de bosjes bloemen en planten op een warme en droge plek hangen. Voor het mooiste resultaat droog je de bosjes in een donkere ruimte. Mensen kiezen er ook wel voor om de bloemen te laten drogen in de magnetron of in een dik boek.

 

Droogbloemen verzorgen

 

Droogbloemen zijn een goede keuze voor die mensen die geen groene vingers hebben en regelmatig planten en bloemen vergeten water te geven, maar toch wil genieten van een stukje natuur in huis. Het grote voordeel van droogbloemen is dat ze niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ze vragen ook weinig onderhoud. Wat vooral belangrijk is, is dat het droogboeket niet in het zonlicht wordt geplaatst. De bloemen vallen dan sneller uit en eventuele kleuren vervagen veel sneller. Een plaats waar geen sprake is van direct zonlicht is dan ook het enige aandachtspunt om het boekt met droogbloemen mooi te houden. Moeten de bloemen om welke reden dan ook worden vastgepakt, raak dan vooral de bloem niet aan, maar pak het boeket bij de steel. Het gemiddelde droogboeket blijft ongeveer 6 maanden goed. Granen gaan echter een stuk langer mee, soms wel een tot drie jaar.

 

Droogbloemen stijlen voor het interieur

 

Droogbloemen hadden voorheen het stempel oubollig en saai te zijn. Tegenwoordig is het echter een van de hipste trends voor het stijlen van het interieur. Door de diversiteit binnen het aanbod van droogbloemen is er altijd wel een set bloemen die bij jouw inrichting past. Droogbloemen zijn beschikbaar in vrolijke en frisse kleuren, maar ook naturel en sobere kleuren vinden gretig aftrek.

 

Verschillende manieren om droogbloemen te verwerken

 

Droogbloemen worden op verschillende manieren verwerkt. Denk hierbij aan een mooi boeket in een prachtige bijpassende vaas. Kies een van de kleuren uit het boeket voor de kleur van de vaas. Is het boeket naturel, dan past een contrasterende kleur vaas ook heel goed. Droogbloemen in een vaas wordt veel gekozen, maar er zijn nog veel meer opties. Denk aan het ophangen van droogbloemen aan de muur, bijvoorbeeld aan een stuk sisal touw of in een leuk lijstje. Daarnaast worden droogbloemen als echte schat in een glazen stolp gekoesterd, een juweel voor ieder interieur.

Machines met een "CO2-neutraal" label

Een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven met een strategie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verantwoord papier

Ons papier is FSC-gecertificeerd, met als optie papier van 100% gerecycleerde vezels, aangeboden op een brede selectie modellen.

Groene inkt voor de aarde

Ons atelier gebruikt uitsluitend gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare inkten.

100% recycleerbare verpakking

De titel zegt het al helemaal: je bestelling wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled materiaal.

Meer
/cookies